17 Temmuz 2014 Perşembe

Kral Öldü, Yaşasın Yeni Kral.

                                   Şampiyon Almanya...



İşte karşınızda taktir ve takip hakkı kazanan yeni bir kuşak var, zaten 2009 U-21 turnuvasıyla sesini duyuran, Bayern ve Dordmund ile yükselen değer sonunda zirveyi gördü. Taraflı tarafsız herkesin övgüsünü alan Almanya bundan sonra daha fazlasıyla gündemde olacak.




Xavi, Iniesta, Pique ile ilgili duyduğumuz evlendi, kaçamak yaptı, çocukken de böyleydi, haberlerini hatta çoğunluk olarak magazin haberlerini Kroos, Hummels, Muller hatta Neuer de de göreceğiz. Dur bi dakka ne göreceğiz ya finalde futbolcu arkadaşlarımızın eşleri sahaya indi, ertesi günkü manşetlerde kupa kaldırma sahnesinden çok adamların karılarının kızlarının fotoğrafları yok muydu?


Ya bu kadar gıybete meraklı bi toplum olur mu yazıklar olsun. Olsun ama aklıma bi şey takıldı Merkel bekar mı?


Biz Aurelio'dan bahsederken adamlar Polonya kökenli Klose, Podolski, Tunus kökenli Khedira, Gana kökenli Boateng, Makedonya kökenli Mustafi, bizim Özil ve turnuvayı kaçıran İlkay gibi isimlerle bir jenerasyon yarattılar. Tabi ki Aurelio ile aynı durum değil bunların hepsi Almanya'da doğan, Almanca konuşan, bu ülke sayesinde bir yerlere gelebilmiş bir nesil ve mutlu bir nesil. Aslında tüm mesele yetiştiriyorlar öyleyse varlar. 


U-21 Avrupa Şampiyonası 2009 Şampiyonu

Bundan sonra trende otobüste vapurda sık sık çocukların üzerinde Almanya forması göreceğiz.


Almanya'da doğan Türk asıllı çocuklar Almanya milli formasını giyme hayaliyle büyüyecekler.


Bu yatırım Bundesliga'ya sıçrarsa karşımıza seyircisi ve güzel futboluyla daha iyi bir lig çıkabilir. (Gurbetçi futbolcuları düşünürsek bu bizim futbolumuza da yansıyabilir, naapalım yani umut fakirin ekmeği)


Kupadan sonra eğer Mesut Arsenal ile bir Premier Lig veya Şampiyonlar Ligi kazanırsa Dünya'nın en iyileri listesine kesin kayıt yaptıracak. (Kayıt işlemi sırasında Mesut'un vesikalık fotoğrafı benden)


Yazımıza son noktayı koyarken bir fotoğraf ile veda edelim, yeterince iyi bir çocuk olursanız belki 2002 Taksim kutlamasını da hatırlayabilirsiniz.


Esen kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder