10 Haziran 2016 Cuma

Olay Fransa'da siz bizimle kalın


Bir haftadır düşünüyoruz, kupayı kim kazanır diye. Hepsinin iyi ve kötü yanlarını belirleyip bir sonuç çıkarmaya çalıştık ama nafile. Bir isim söyleyip sonra gruptan çıkamama durumunda, ülke sınırlarını terk etmek zorunda kalmayalım diye, bir türlü kararımızı veremedik, yoksa bizim karar verme taktiğimiz taa ÖSS zamanından beri ayni, ilk aklına geleni işaretle, diğer soruya geç.
İşaretliyoruz Fransa.


Evet, bu bir karar değil, seçip önüne bakma hali, kazanırsa ulan o kadar yazı yazdık, boş konuşmuyoruz yani deriz. Tut ki olmadı, eyyamcı hakemler, Platini'nin eksikliği gibi bir sürü nedenimiz olur. Herhalde yani  boş adam değiliz, dünyada neler oluyor, dış güçler muhabbetini falan biliyoz yani.


Biraz laubali bir aday gösterimi olmuş olabilir zira adayı seçerken hiç istatistiki verilere dayanarak hareket etmedik ama pişman mıyız, kesinlikle hayır, bi daha olsa yine Fransa derdik, çünkü biz Beşiktaşlı olurken de böyle yapmıştık, hiç bir elle tutulur neden yokken , renginden mi, o dönem ki küçük dünyamızdan bi takim hissiyattan mıdır, seçmiş bulunduk, sonrasını biliyorsunuz zaten, zararsız orta alan mücadeleleri ve sevilmek için sevmeyenler derneği üyeliği (evet paragraf başında zira kullandık)

Yazımızın bundan önceki bölümü giriş, bundan sonraki bölümü ise sıvama olarak adlandırılabilir.
Bizim inandığımıza siz de inanın diye alin size nedenler;


Benzema'nın kenarda kalışı Giroud için bir fırsattır. Arsenal'deki performansına aldanmayın  48 milli maçta 17 gol 6 asistlik performans sergilemiş, Benzema ise 77 maçta 27 gol 19 asist (asist biraz çokmuş ama şeyapmayın çok) yani maç başına Giroud 0,36 gol atmış, Benzema ise 0,35. (0.36>0.35)


Payet ve Kante bu sene Premier ligde en çok ses getiren iki Fransız. İkisinden de umutluyuz. Özellikle Payet'den free-kick bekliyoruz.


Griezmann şampiyonlar ligi final kaybından ve kaçırdığı penaltıdan sonra teselliyi EURO 2016'nın kollarında bulacaktır.


Ev sahibi madam, turnuvaya en son ev sahipliği yaptığı EURO'84'teki beş maçını da kazanmıştı. Turnuvayı evinde kazanan son ülke de zaten kendileri


Evet, yanlış görmediniz. Üstte soldan 3. bizim Tigana.

Pogba'yı bu turnuvada iyi oynamak ve kupa kaldırmak Ronaldo ve Messi'den sonra dünyada en çok konuşulan oyuncu yapar. İlk çıktığında Vieira'ya benzettiydik, şimdi ise Zidane Vieria karışımı bi şey hisseduyoruk, sebebi bizim duygusal gelgitlerimiz kadar kendisinin inanılmaz gelişimidir.



Kabul et, artık benim devrim başlıyor!

Yere yakınlık, evet şaka yapmaya çalışıyoruz ama oynaması yüksek ihtimal olan orta saha oyuncularından Pogba hariç, Matuidi 1.78, Kante 1.69, Cabaye 1.73, Payet 1.76, Griezmann 1.75 boyundalar. Bence yere hiç de uzak değiller. Bu onları hız ve toplu oyunda basarili kılacaktır. Sonuçta her şakada biraz gerçek vardır.


Valbuena kadroda yer almıyor,
zaten o da boy konusunda iddialı bir arkadaşımız değil.

A grubunda bulunan Fransızlar grupta çok zorlanmadan ilerleyip havaya girebilecekler.


Ölüm Grubu

Bizden favorimizi duydunuz, bu akşam Türkiye saatiyle 22:00'de Romanya maçında Fransızlar eşliğinde turnuva başlıyor, zaman ayırdığınız için teşekkürler. Olay Fransa da siz bizimle kalın...



Forma da güzelmiş, onu da diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder