2 Haziran 2016 Perşembe

Euro 2016 Keyfi



Bizleri heyecanlandıran kutsal futbol ayı başlıyor. Futbol severler olarak bu oyunla yatıp bu oyunla kalkıyoruz ve bu turnuvalar tam da aradığımız şeyi veriyor. Bu yüzden 10 Haziran - 10 Temmuz arası kimselere söz vermeseniz iyi olur. Art arda oynanan maçlar, maç önü ve maç sonu programları, her gün ve her gün, tekrar tekrar futbol.

En sevdiğimiz oyun ve iyi oynayanın mükafatı ile birlikte

Bi de beni tek çek!

İşte bu muhteşem serüven öncesinde bizlere düşen EURO 2016'da grupları tanımak, favoriler, plaseler, underdoglar derken tahmin yapmak, sonrasında ekranın başına kurulup, Kanat Atkaya'nın Socrates Dergi'nin 2. sayısında üzerinde durduğu "İzleyici Disiplini" yazısındaki (her evin olmazsa olmazı) ayaklı buz kovasındaki bira - çekirdek - kumandalar ile kurulan kutsal ittifakı ile maçların keyfini sürmek olacak. (Aslında cepte para ve hali hazırda Schengen vizesi varken tuzlu çekirdeği Fransız Rivierası'na götürmek vardı ama yengen vizesine başvuru dönemini kaçırmışım.)


Açıkçası iş ve eş dolayısıyla tüm maçları izleyebilmek için şartları zorlayacağım, yine de saat 16:00'ya maç koyan UEFA'ya sitem edeyim diyeceğim ama başında başkanı olmayan kuruma bir de ben vurmayacağım. (Harbiden UEFA başkanı kim ya, bir Arap şeyhi ya da Maradona, Cantona ya da ne bileyim en olmadı Shevchenko gibi eski bir futbol efsanesi hala aday olmadı mı?)

Üzülme Michel, 2023'te yeniden aday olursun.

UEFA başkanı olduğu dönemde Platini - oylamaya katılmasa da dolaylı yoldan etkileri ile - hemşehrilerini sevindirdi ve Eurolar tarihindeki 15. turnuvayı Fransa'ya verdi. (Bununla birlikte 3. kez düzenleyecekler, auuuvvv!!! Fransa 3 kere düzenliyor bir şey yok, Türkiye bir tane düzenleyecek auuuvvv!!!)

Bakalım Platini'nin kıyağı ile seyirci gücünü arkasına alan Horozlar şampiyon olabilecek mi?

Ne dersin?

Son şampiyon unvanıyla gelen İspanyollar Dünya Kupası'nı unutturabilecek mi?

Campione! Campione! Olé Olé Olé!

Dünya Kupası'nın haklı galibi Panzerler duble yapabilecek mi?

Almanlar disiplinli, Almanlar çalışkan!

Genç ve yetenekli jenerasyonu ile Belçika kupayla evine dönebilecek mi?

Hey! Dries şunu izle bak

Bi şey mi dedin Eden!

Hepsi ve daha fazlası EURO 2016'da ve tabi ki bu blogda olacak.
Görüşmek dileğiyle.




Yazıya görsel konuda destek olan Socrates Dergi Yazı İşleri Müdürü Onur Erdem'e teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder